Vitamin C a SPF aneb dokonalé duo pro zdravou a krásnou pleť

Zdravá a zářivá pleť je snem každé ženy. Klíčem k dosažení tohoto cíle je správná péče, která zahrnuje ochranu před slunečním zářením a dodání potřebných živin. Dvě hvězdy v oblasti péče o pleť, vitamin C a SPF, se ukázaly být dokonalým duem pro udržení mladistvého a svěžího vzhledu pokožky. Pojďme se podívat na to, jak tyto dvě složky fungují a proč je jejich kombinace tak prospěšná.

 

ittaammnc

 

Účinky vitaminu C na pleti

Vitamin C je silný antioxidant (látka, který chrání buňky před oxidativním stresem), který chrání pleť před poškozením volnými radikály. Pomáhá stimulovat produkci kolagenu, což vede k pevnější a pružnější pokožce. Vitamin C také rozjasňuje pleť, sjednocuje její tón a zmírňuje výskyt pigmentových skvrn. Pravidelné používání produktů s vitaminem C může významně zlepšit celkový vzhled pleti.

 

Důležitost SPF

SPF (Sun Protection Factor) je měřítkem schopnosti produktu chránit pokožku před škodlivým UV zářením. UV paprsky mohou způsobit předčasné stárnutí pleti, pigmentové skvrny a dokonce i rakovinu kůže. Proto je aplikace produktů s SPF nedílnou součástí každodenní péče o pleť, a to nejen v létě, ale po celý rok.

 

Proč kombinovat vitamin C a SPF?

Kombinace vitaminu C a SPF poskytuje komplexní ochranu a péči o pleť. Zatímco SPF chrání pokožku před poškozením UV zářením, vitamin C bojuje proti již existujícím známkám stárnutí a poškození. Společně tvoří silnou dvojici, která udržuje pleť mladistvou, zdravou a zářivou.

Pro koho je tato kombinace vhodná? Kombinace vitaminu C a SPF je vhodná pro všechny typy pleti, včetně citlivé. Zvláště důležitá je pro zralou pleť, která vyžaduje intenzivnější péči proti stárnutí. Mladší pleť také těží z preventivních účinků této kombinace, která pomáhá předcházet předčasnému stárnutí.

 

viii

 

Jaké produkty s vitaminem C u nás na e-shopu najdeš?

Například BYBI Beauty má lehký Kofeinový denní krém s vitaminem C, který je získán ze švestky kakadu - aktivní forma vitaminu C a dále obsahuje kofein, který pomáhá snižovat otoky a zmírňuje záněty. Stačí ho aplikovat na vyčištěný a tonizovaný obličej, pak SPF ochranu a můžeš vyrazit!

 

V mé rutině nechybí ani pleťová séra s vitaminem C jako je Mix & Match Vitamin C Nektar od značky i+m Naturkosmetik, nebo sérum od Kvitoku.

 

... a to SPFko?

Z článku víš, že vitamin C potřebuje ke správnému fungování svého SPF parťáka, jako je mléko na opalování s SPF30, nebo SPF50 od Alkemilly, nebo od i+m Naturkosmetik

 

Začleněním produktů obsahujících tyto dvě složky do vaší každodenní péče o pleť uděláte důležitý krok k udržení mladistvého a zářivého vzhledu pokožky. Dopřej své pleti péči, kterou si zaslouží!

Affiliate program